Jaarvergadering Ondernemersvereniging: Drie voorzitters, Buffet bij Balk en Henk Bleker

Gepubliceerd op: do 27 februari 2020, 10:54u

Dinsdag 25 februari werd in Balk de voorjaarsvergadering van de Ondernemersvereniging Zuidhorn gehouden. Met een flinke opkomst, ruim 50 van de zestig leden waren aanwezig, werd het programma afgewerkt. Naast de reguliere zaken; financieel verslag, begroting en bestuursverkiezing, was er ook een tweetal sprekers en gasten. Het woord was eerst aan burgemeester Ard van der Tuuk die verheugd was kennis te maken met de ondernemers en graag bereid was  hen op hun bedrijf te bezoeken. “ Er worden tal van mooie producten gemaakt die ik graag samen met u aan de man wil brengen”.

De heer Bleker ( CDA, voorzitter Vee & Logostiek en voormalig staatssecretaris van EZ en Landbouw ), vertelde de ondernemers een en ander over de mores van de Haagse politiek en zijn ervaringen daarmee. Ook invloed die de pers heeft gehad op hem en zijn familie werd benoemd. “Als je de media leest is het mislukken van het dossier Programma Aanpak Stikstof (2010) volledig mijn schuld” zo zei hij. “Terwijl het niet door kon gaan omdat het in strijd was met Europese regelgeving”. Hij vulde met gemak de avond met anekdotes en sprak ook over de huidige problematiek. “De sector moet de regie in eigen hand nemen” zo zei hij, “als Den Haag de regie neemt is het te laat”. Op de vraag of hij zijn visie over de stikstofproblematiek wilde delen was hij kort; “ daar heb ik nog anderhalf uur voor nodig”.

Drie voorzitters
Op de avond waren maar liefst drie voorzitters aanwezig, de heer Afman die 22 jaar geleden de eerste voorzitter was, de heer Mechielsen die tot vorig jaar de hamer hanteerde en de heer Buist die sinds 2019 voorzitter is.

Nieuwe leden
Regelmatig worden gasten uitgenodigd om kennis te maken en om eventueel lid te worden. Een aantal schoof ook deze avond aan. Dit waren o.a. Twan Posthumus van HSD Zuidhorn, ( lees over dit een Hoogstaand innovatief bedrijf), Henk Burgler en zoon ( Lees ook  over 100 jaar burgler ) Mariet Tefi van cateraar Mate Masie uit Grijpskerk en Peter Nooren van Betonspecialist Ad Nooren uit Garnwerd. Aan het eind van de avond besloot Stef van der Kooi uit Aduard lid te worden. Hij heeft een Groentebedrijf in Aduard. Voorzitter Hein Buist kondigde ook nog twee nieuwe leden aan. Sietse van der Wal van TWB Solar en Dhr Loman van Schoonmaakbedrijf Jostra.

Na het officiële deel aan het begin van de avond werd een diner in buffetvorm verzorgd door Bert en Marieke Balk waar de leden volop van genoten.

Bekijk meer foto's op Welkominzuidhorn.nl


nieuwsoverzicht »